Επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών ενταχθείτε στην Ομάδα Εθελοντών

Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού αύριο και τα μέλη της ομάδας «Εθελοντές Τρικάλων» άδραξαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους και να προσκαλέσουν όλους τους επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών (έχει αναπτυχθεί συνεργασία με την όλη διοργάνωση) να ενταχθούν στην ομάδα. Μία ομάδα που έχει συσταθεί εδώ κι ένα μήνα κι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 130 μέλη.
Στόχος; να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους και να προωθήσουν την ιδέα του εθελοντισμού σε δράσεις άμεσου ενδιαφέροντος, το πλαίσιο των οποίων παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος Μιχάλης Λάππας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε και το «Τραγούδι της Φλόγας», δηλαδή η σύνθεση των συμπολιτών Κυριάκου Μπουλούμπαση και Κων/νας Λάσκου, για τη «Φλόγα για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες», καθώς επίσης και το νέο λογότυπο της Ομάδας Εθελοντών, με έμφαση στο «θέλω»: θέλω να προσφέρω, να συμμετάσχω, να δράσω.

Οι Ομάδες εντός του Μύλου

Ο κ. Λάππας επεσήμανε ότι εντός του Μύλου, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από την εθελοντική ομάδα για τη λειτουργία του, η Ομάδα Ανακύκλωσης (πιθανά έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο), η Ομάδα Δοτών Μυελού των Οστών και η Ομάδα για τη «Φλόγα». Ειδικά για τον μυελό των οστών, η αρμόδια από το Νοσοκομείο Τρικάλων κ. Βέρα Μπαλαμίτσα τόνισε την αναγκαιότητα, όλο και περισσότεροι, ειδικά συγγενείς μεταξύ τους, να γίνονται δότες μυελού των οστών, προκειμένου να σωθούν ζωές. Για το θέμα του εθελοντισμού, μετέφερε την εμπειρία της η επικεφαλής της ομάδας του Μύλου των Ξωτικών, κ. Χριστίνα Καραμπέρη, η οποία μετέφερε την πλούσια εμπειρία και την ουσιαστική προσφορά των άνω των 400 εθελοντών που επί 4 χρόνια βρίσκονται στη διοργάνωση.

Εθελοντές-εκδήλωση ενδιαφέροντος

Όποιος, επιθυμεί να συσπειρωθεί και να μετάσχει στους εθελοντές μπορεί να το πράξει με τους ακόλουθους τρόπους:
1. Εντός του Μύλου: με ηλεκτρονικό τρόπο στην είσοδο του Μύλου (στη διεύθυνση http://ethelontes.trikalacity.gr),
2. Με έγγραφη συμμετοχή που δίνεται από το πληροφοριακό περίπτερο, επίσης στη είσοδο του Μύλου και
3. Με επίσης ηλεκτρονικό τρόπο, στο 3d spot.