Επίσκεψη με ειδήσεις του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. στη Θεσσαλία

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., κος Παπαευσταθίου Νίκος, συνεχίζοντας τις προσπάθειες τόσο για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων όσο και για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Παραρτημάτων και των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην περιφέρεια, στις 3, 4 και 5 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε προγραμματισμένη περιοδεία στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας.
Ο κος Παπαευσταθίου είχε πληθώρα συναντήσεων με τους εργαζομένους και αντιπροσώπους των σωματείων τους στο Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας και στους αντίστοιχους Τομείς του Οργανισμού σε Ελασσόνα, Φαρκαδόνα, Καλαμπάκα, Πύλη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σοφάδες και Βόλο, όπου και έγιναν εκτενείς αναφορές στις επικείμενες προσλήψεις Διασωστών, σε περιορισμένο αριθμό μεταθέσεων αλλά και στη προμήθεια των νέων ασθενοφόρων μέσω Ε.Σ.Π.Α., όπου κατόπιν ενεργειών της παρούσας Διοίκησης διαφαίνεται η απεμπλοκή των διαδικασιών ολοκλήρωσης του γνωστού διαγωνισμού. Τέλος, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τα κονδύλια κάλυψης διαφόρων σημαντικών οικονομικών χορηγήσεων (στολή, εκτός έδρας κλπ).
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., στα πλαίσια των επίσκεψης του στη Θεσσαλία και υπό το πρίσμα της ανάπτυξης συνεργασιών για την αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, πραγματοποίησε ανάλογες επισκέψεις και στις άμεσα εμπλεκόμενες με την επιχειρησιακή λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. δομές υγείας όπως τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας, Πύλης, Σοφάδων αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ είχε αντίστοιχες συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κο Μητσιό Θανάση όσο και με τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κου Καραμπάτσα Κώστα.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Βόλο, που εκτός του Διοικητή του Νοσοκομείου κου Καραμπάτσα Κώστα συμμετείχαν τόσο ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κος Σπυρόπουλος Κώστας όσο και ο Διευθυντής του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας κος Παπαγγελής Δημήτρης, ο Διευθυντής του Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου κος Σταμνάς Κώστας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. κος Γούλας Γιάννης αλλά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. κος Χατζησταματίου Κώστας, αναλύθηκε η συνολική επιχειρησιακή δράση του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Βόλου, δεδομένου ότι εκτός του ότι στεγάζεται σε νέο κτίριο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, διαθέτει παράλληλα δύο ακόμη σταθμούς βάσης – ένα στο κέντρο της πόλης και ένα στο λιμάνι, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την άμεση ανταπόκριση του στα περιστατικά.
Συνεχίζοντας την τριήμερη περιοδεία του, ο κος Παπαευσταθίου, αποσκοπώντας στη συνολική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους κατοίκους όλων των περιοχών της Θεσσαλίας, συναντήθηκε και με τους ανάλογους τοπικούς αλλά και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς. Βάσει αυτού, συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας κο Παπαγγελή Δημήτρη αλλά και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κο Γούλα Γιάννη, επισκέφτηκε την Ι.Μ. Βαρλαάμ όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Τσιατά Ισίδωρο αλλά και τους μοναχούς της αδελφότητας της Μονής έτσι ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με την πορεία της χρηματικής δωρεάς τους προκειμένου να αγοραστεί ένα ασθενοφόρο που θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των χωριών του δήμου Καλαμπάκας.
Εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Αγοραστό Κώστα, όπου συζητήθηκαν σοβαρά θέματα αναφορικά με την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιφέρεια. Με τον Περιφερειάρχη, εξετάστηκαν αναλυτικά τόσο η απεμπλοκή της εξέλιξης της προμήθειας 13 νέων ασθενοφόρων μέσω του Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και η πορεία των ενεργειών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη «ειδική παράταση» για την προμήθεια 19 επιπλέον ασθενοφόρων. Υπό συζήτηση τέθηκε και το ενδεχόμενο για την προμήθεια του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ασθενοφόρων μέσω Ε.Σ.Π.Α. ενώ ταυτόχρονα ο κος Παπαευσταθίου παρουσίασε ένα πλήρες σχέδιο ενεργειών της Διοίκησης του Οργανισμού με στόχο την άρτια ολοκλήρωση της προμήθειας των νέων ασθενοφόρων για όλη την Ελλάδα μέσα στο 2015. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κος Παπαευσταθίου στηριζόμενος στο ότι μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. της συγκεκριμένης Περιφέρειας τα όμορα Κ.Υ., που υπάγονται οργανικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες, προμηθεύτηκαν με νέα ασθενοφόρα, ανέφερε ότι προτίθεται να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τη συνολική ένταξη (τουλάχιστον προς χρήση) αυτών των οχημάτων στο Ε.Κ.Α.Β..
Επίσης σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του κου Παπαευσταθίου με τον Δήμαρχο Λάρισας, κο Καλογιάννη Απόστολο, όπου με την παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικής Ανάπτυξης, Πολεοδομίας και Υποδομών κου Μαβίδη Δημήτρη αλλά και του πρόεδρου και του γενικού γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. κ.κ Γούλα Γιάννη και Μακρυγιάννη Γιάννη αντίστοιχα, συζητήθηκαν λειτουργικά ζητήματα συνεργασίας του δήμου με το παράστημα του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία σταθμού του Ε.Κ.Α.Β. στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου δεδομένου ότι ο χώρος των γραφείων για το πλήρωμα του ασθενοφόρου έχε ήδη εξασφαλιστεί (και είναι υπό παραχώρηση), σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για τη κατοχύρωση θέση στάθμευσης οχήματος. Παράλληλα εξετάστηκε και η πιθανότητα ο Δήμος Λαρισαίων να είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.Β., σε οικόπεδο του οργανισμού, στη συνοικία Λιβαδάκι που θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Θεσσαλίας.