Εξοικείωση μαθητών με τη λυρική μουσική

Τα Τρίκαλα έχουν τη δική τους μουσική ιστορία και σίγουρα, είναι εξαιρετικά μεγάλο το ενδιαφέρον για την εξοικείωση των μικρών παιδιών, με μουσικές κάθε είδους. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, σήμερα το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, όπου οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα ενδιαφέροντα στοιχεία της λυρικής μουσικής, από μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον και σημαντικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου, είχαν τη δυνατότητα να μάθουν, να ακούσουν, να δουν δεξιοτέχνες να επιτελούν μουσικό έργο. Για την ακρίβεια, οι μουσικοί χώρισαν τα παιδιά σε δύο ομάδες, αυτή των πνευστών και αυτή των εγχόρδων. Στη συνέχεια έκαναν μαθήματα και δεξιοτεχνικές επιδείξεις, παρούσης της αντιδημάρχου Πολιτισμού Βασιλένας Μητσιάδη.

Σκοπός των μαθημάτων ήταν, να εξοικειωθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία με τις μέγιστες δυνατές προκλήσεις που θέτει ένα μουσικό έργο. Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή το πρωί, οι συντελεστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα δώσουν παράσταση με το έργο «Ο κουρέας της Σεβίλλης», στον χώρο του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, ως συνέχεια των δράσεων απόκτησης μουσικών γνώσεων.