Εξακολουθεί να μας συγκινεί με τον αγώνα ζωής η μικρή Ραφαέλα-Σημαντικά τα σημάδια βελτίωσης

Παραδομένη στην αγκαλιά του Μορφέα μετά από μία εξαιρετικά κοπιαστική μέρα

Μαθήματα δύναμης μας δίνει η μικρή Ραφαέλα που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την περιπέτειά της. Η μικρούλα εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται (μετά από μεγάλο αγώνα της μητέρας της Αντιγόνης Γάτου) στη Γερμανία για νοσηλεία κι αποκατάσταση. Η μικρή δυναμώνει μέρα με τη μέρα και ξαφνιάζει ακόμη και τους γιατρούς με τη δύναμη και τη θέλησή της για ζωή.

Κάθε εγκεφαλογράφημα που κάνει δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης, ενώ η ίδια έχει γίνει εξαιρετικά κινητική. Έχοντας πάντα τη μητέρα της στο πλευρό της μαθαίνει βήμα, βήμα να ζει από την αρχή. Πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό, λένε οι γιατροί, και η μητέρα, όπως μας λέει το ξέρει, αλλά πιστεύει ότι η κόρη της θα βγει νικήτρια. Δεν παραλείπει σε κάθε μας συνομιλία να εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συμπαράσταση του κόσμου και ζητά ένα πράγμα «να συνεχίσουμε όλοι να προσευχόμαστε για τη μικρή της».

Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ζητούν τρίμηνη παράταση της νοσηλείας της στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο έχουν αποστείλει τα σχετικά έγγραφα στο ελληνικό κράτος.

Το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται και το χειρουργείο που απαιτείται για την αποκατάσταση του κρανίου, αφού έχει υποβληθεί σε κρανιοεκτομή.

Η μικρή Ραφαέλα εξακολουθεί να μας δίνει μαθήματα ζωής και μετά τη δική της περιπέτεια όλα φαντάζουν ασήμαντα.

Ιστορικό

Η μικρή Ραφαέλα από την Καλαμπάκα είναι μόλις λίγων μηνών. Τον περασμένο Οκτώβρη τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στα Τρίκαλα. Από τότε η μικρή Ραφαέλα και η οικογένειά της ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, με νοσηλεία στην εντατική παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και με αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφαλάκι της αφού η κατάστασή της παραμένει σοβαρή.

Το παιδί κέρδισε αμέσως χιλιάδες υποστηρικτές και η σπαρακτική έκκληση της μητέρας της «Υπογράψτε να σωθεί το παιδί μου σας εκλιπαρώ…» συγκίνησε το πανελλήνιο.

Χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν, χιλιάδες ευρώ προσφέρθηκαν από χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το ακατόρθωτο: να φύγει για τη Γερμανία στις 26 Ιουνίου.

Σημείωση: Η φωτό δημοσιεύεται κατόπιν αδείας της ίδιας της μητέρας Αντιγόνης Γάτου.