Εντός του Γενάρη οι αυτοψίες στο Ροπωτό

Εντός του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι αυτοψίες στο Ροπωτό στα σπίτια που έχουν πληγεί από τις κατολισθήσεις. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ανέρχονται σε 40. Πρόκειται για αιτήσεις τις οποίες υπέβαλλαν οι κάτοικοι του Ροπωτού μετά το κάλεσμα του Δήμου Πύλης, οι οποίοι και κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει έλεγχος των πληγέντων κτισμάτων από το κατολισθητικό φαινόμενο του Ροπωτού για στεγαστική συνδρομή.

Από την κατάθεση των αιτήσεων στην ΤΑΣ Κοζάνης

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θεωρήθηκε απαραίτητη λόγω της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από τους πληγέντες, σύμφωνα με την με Αριθ .Πρωτ 2186 /Α325 16-12-2013 Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύλης Κώστας Κρούπης κι ο πρόεδρος του Τ. Δ. Ροπωτού Γεώργιος Ρομπιές, επισκέφθηκαν στην Κοζάνη την αρμόδια υπηρεσία (ΤΑΣ Κοζάνης) και παρέδωσαν τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες για να ακολουθήσει ο δρόμος για τις αυτοψίες ακαταλληλότητας των σπιτιών που επλήγησαν.
Στην ΤΑΣ Κοζάνης υπήρξε συζήτηση επί του θέματος κι ο Γενικός Δ/ντης κ. Μιχελάκης δεσμεύτηκε για την έναρξη των αυτοψιών εντός του προσεχούς Ιανουαρίου.