Εντυπωσιακό γλυπτό αρκούδας από ξύλο ύψους 3 μέτρων κοσμεί σπίτι στην Ελάτη Τρικάλων

Μετά από το ξύλινο ποδήλατο που λίγο καιρό πριν έκανε το γύρω της Ελλάδας μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, ο Άγγελος Πατσιατζής από το Βροντερό Τρικάλων μας δίνει ένα ακόμη ξυλόγλυπτο αριστούργημα. Αυτή τη φορά φιλοτέχνησε μία ξύλινη αρκούδα. Ένα εντυπωσιακό γλυπτό από ξύλο που κατασκεύασε και κοσμεί την αυλή σπιτιού στην Ελάτη. «Το ξύλο που επιλέξαμε είναι ντόπιος Έλατος από την περιοχή μας .  Οι διαστάσεις του ήταν 3 μέτρα ύψος και διάμετρο 1,20 μετρα.  Το ξύλο το αφήσαμε όρθιο για τρία χρόνια περίπου σε στεγασμενο χώρο και να μην το βλέπει ο ήλιος για να στεγνώσει» μας λέει ο κ. Πατσιατζής.

Ένα έργο τέχνης που κατασκεύασε με βενζινοπρίονο κι άλλα εργαλεία και που το αποτέλεσμα δικαιώνει τον καλλιτέχνη-ξυλουργό. «Τα κυρίως εργαλεία που χρησιμοποιώ για μεγάλα ολόγλυφα είναι το βενζινοπρίονο , τροχοί, τσεκούρι , σκαρπέλα, σγροπιές και λούκια.

Όσο για το χρόνο που του πήρε για να ολοκληρώσει το ξύλινο γλυπτό; Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να δώσει μορφή στο ξύλο, όπως μας πληροφορεί.

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν φίλο του κ. Πατσιατζή ο οποίος του ζήτησε να κάνει μία κατασκευή για την κατοικία του στην Ελάτη.

Το γλυπτό έχει ήδη τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού και για τη συντήρησή του χρησιμοποιούνται  καμένα λάδια αυτοκινήτου   τα οποία έχουν δώσει χρώμα στην αρκούδα και την προστατεύουν από την βροχή και τον ήλιο.