Εντυπωσιακή και χωρίς βροχή η παρέλαση στα Τρίκαλα (αναλυτικό φωτορεπορτάζ)

Εντυπωσιακή ήταν η σημερινή παρέλαση στα Τρίκαλα. Με μεγάλη συμμετοχή τμημάτων, πολύ κόσμο, κι -ευτυχώς- χωρίς βροχή το κέντρο της πόλης αποτέλεσε το επίκεντρο της σημερινής μέρας όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου με την παρέλαση.

Της παρέλασης προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο Ηρώων της Σ.Μ.Υ Τρικάλων. Οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές καθώς και φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια μετά την επιμνημόσυνη δέηση.

Η σημερινή παρέλαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ηρεμία, με μόνο «μελανό σημείο» την καθυστέρηση της έναρξής της λόγω της καθυστερημένης άφιξης των επισήμων η οποία σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς Τρικαλινούς οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τους συμμετέχοντες στον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου. Της επετείου του «ΌΧΙ» που ουσιαστικά υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο την άρνηση της Ελλάδας απέναντι στους Ιταλούς, αλλά και την ανάγκη να παραμείνουμε ως λαός ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ιωάννης Μεταξάς, είπε το ιστορικό «Όχι» στους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα μας στο β΄ παγκόσμιο πόλεμο και να αρχίσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Σήμερα λοιπόν, ανήμερα της επετείου, η Δημοτική φιλαρμονική, τοπικοί σύλλογοι, χορευτικά συγκροτήματα, μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αλλά και στρατιωτικοί της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών κι εκπρόσωποι των ειδικών δυνάμεων, παρέλασαν στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των Τρικαλινών.

Να σημειωθεί ότι στα Τρίκαλα, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, παρακολούθησαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Εκείνο δε που έκανε εντύπωση, ήταν η άψογη παρουσία των σχολείων, με τους μαθητές να είναι προσεκτικά ενδεδυμένοι (πλην ορισμένων εξαιρέσεων) και δεν προκάλεσαν, παρά μόνο θετικά σχόλια.