Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας την ερχόμενη Πέμπτη στα Τρίκαλα

H πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και της λοίμωξης από τον ιό HPV είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και εισηγητές είναι οι Ιατροί Γυναικολόγοι Γιώργος Καλόγηρος, Αθανάσιος Μπαρτζιώκας, Κώστας Κοτρώνης και Αλέξης Καββαδίας.

Συντονιστής είναι ο Χειρουργός Γεώργιος Τσιάνος.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης, περιλαμβάνει τα εξής:

Α’ Μέρος

19:40-19:50 Εισηγητής : Γιώργος Καλόγηρος (Ανατομία του γυναικείου γεννητικού συστήματος- Επιδημιολογικά στοιχεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας- Αίτια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας- Παράγοντες κινδύνου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας).

19:50-20:00 Εισηγητής : Αθανάσιος Μπαρτζιώκας (HPV λοίμωξη-Τι είναι, πως μεταδίδεται πως εκδηλώνεται, πορεία και εξέλιξη της νόσου από τον HPV.

20:00-20:10 Εισηγητής : Κώστας Κοτρώνης (Πρωτογενής πρόληψη-Εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

20:10-20:20 Εισηγητής : Αλέξης Καββαδίας (Δευτερογενής πρόληψη-Αναγνώριση και αντιμετώπιση των προκαρκινικών αλλοιώσεων με Τεστ Παπ, κολποσκόπηση, τεχνικές μοριακής ανίχνευσης του DNA του ιού HPV).

Β’ Μέρος

20:20:Ερωτήσεις από το ακροατήριο