Ενημέρωση στα Τρίκαλα για το ΑΙDS από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στα Τρίκαλα βρίσκεται από σήμερα στις 10 το πρωί κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ελέγχου Νοσημάτων στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για το ΑΙDS. Από τις 10 το πρωί, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής την υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης κ. Φανή Γκόμα βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού και μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στους Τρικαλινούς στα οποία περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη του ΑΙDS, κάτι που θα γίνει και το απόγευμα.

Η δράση αυτή υλοποιείται και με την συμμετοχή σπουδαστριών της ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Τρικάλων. Επίσης σήμερα, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΟ θα βρίσκεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ημερίδα ενημέρωσης στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Τρικάλων για το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σημειώνεται πως οι ενημερωτικές παρεμβάσεις στο γενικό και μαθητικό πληθυσμό γίνονται με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS που κάθε χρόνο είναι στις 3 Δεκεμβρίου.