Ενημέρωση μαθητών για την κομποστοποίηση

Η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, παραμένει ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή Τρικάλων, η οποία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κομποστοποίησης (19-24 Οκτωβρίου) που διοργανώνει η Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού διά του τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, συνεχίζει τις δράσεις της.

Στόχος, να μάθουν οι μαθητές τα βήματα πέρα από την ανακύκλωση, με έμφαση σε μια φυσική διαδικασία, που αποτελεί μια εδαφοβελτιωτική λύση με σεβασμό στους κανόνες τη φύσης. Η δε προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται ακριβώς με την αποφυγή χρήσης χημικών λιπασμάτων, αφού η παραγόμενη ουσία, το κομπόστ, αποτελεί οργανική ύλη. Οι μαθητές μαθαίνουν τις διαδικασίες, τα οφέλη και τα στάδια της κομποστοποίησης, ως μιας προσπάθειας που μελλοντικά θα αποτελέσει και στη χώρα μας σαφή τρόπο ενασχόλησης με το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο των δράσεων της δημοτικής αρχής, οι μαθητές ενημερώνονται από την αντιδήμαρχο Παιδείας Βασιλένα Μητσιάδη για τη διαδικασία μέσω ενός ενημερωτικού βίντεο, ενώ ακολουθεί διευκρίνιση για τον τρόπο κομποστοποίησης.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι:

Σημειώνεται ότι στα σχολεία αυτά θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα κάδοι για κομποστοποίηση, ως δωρεά εταιρίας που τους κατασκευάζει.