Θα στέλνουμε με sms τον κωδικό της απόδειξης…θα κερδίζουμε έως 10.000 ευρώ!

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επανέρχεται, η λοταρία για τις αποδείξεις με δώρα που θα φτάνουν ακόμη και τα 10.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή είχε αποτυπωθεί στο περίφημο email Χαρδούβελη με την κωδική ονομασία @podeixi.

Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν ότι η εφαρμογή της λοταρίας στις αποδείξεις θα μπορούσε να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ φέτος.

Ο φορολογούμενος θα έχει κίνητρο να ζητά απόδειξη για κάθε συναλλαγή του διότι, αν στείλει με sms τον ειδικό κωδικό της απόδειξης στη ΓΓΔΕ ενδέχεται να κερδίσει στο τέλος του μήνα ποσό έως και 10.000 ευρώ.

Πώς θα λειτουργεί το σύστημα:

1.Ολόκληρη η εφαρμογή στηρίζεται στα γραπτά μηνύματα (SMS). O καταναλωτής στέλνει γραπτό μήνυμα το οποίο περιλαμβάνει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του καταστηματάρχη, την αξία της συναλλαγής και την ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης της συναλλαγής.

2.Το SMS περνάει από έλεγχο ορθότητας (π.χ να είναι υπαρκτός ο ΑΦΜ του καταστηματάρχη) και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων.

3. Σε κάθε αριθμό απόδειξης, γίνεται αντιστοίχιση ενός αύξοντα αριθμού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αριθμοί αυτοί μπαίνουν σε κλήρωση. Οι νικητές ενημερώνονται και πάλι με SMS το οποίο αποστέλλεται απευθείας από τον μηχανισμό. Ειδικά για τα μεγάλα δώρα (στο εξωτερικό κληρώνονται ακόμη και αυτοκίνητα) θα είναι απαραίτητη και η προσκόμιση της απόδειξης.

Το σχέδιο αντικατάστασης της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων που ισχύει έως σήμερα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα αντικατασταθεί με κίνητρα συλλογής αποδείξεων στη βάση λοταρίας.

Πηγές της ΓΓΔΕ μάλιστα, σημειώνουν ότι η προετοιμασία η οποία είχε γίνει στα τέλη του 2014 είναι τέτοια ώστε σε ένα μήνα από σήμερα, αν υπάρξει πολιτική απόφαση, το μέτρο μπορεί να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον πιλοτικά.

Οι φορολογούμενοι θα ζητούν τις αποδείξεις και ανάλογα με τον αριθμό της απόδειξης σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται κλήρωση με χρηματικά κυρίως έπαθλα.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Πορτογαλία, την Μάλτα και την Σλοβακία με τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας να φθάνουν τα 1,6 δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: babyradio.gr