Εκτός λίστας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Καπέλας

Να μη συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές ζητά με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές  Δημήτρης Καπέλας δηλώνοντας ουσιαστικά στην ακολουθούμενη πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Καπέλας εδώ και μέρες εκφράζει την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη πολιτική μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ενώ στη δήλωση παραίτησης εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

«Μετά τη μετατροπή του «όχι» σε «ναι» σε όλα. Μετά την συμπόρευση με τις μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) στην υπερψήφιση του μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα με την υπογραφή του αυτοακυρωνει και ανατρέπει την ιδρυτική πράξη δημιουργίας του αλλά και την συλλογική μας πορεία ετών για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά των μνημονίων.

Το νέο πολιτικό αφήγημα που προκύπτει πλέον μετά και την στροφή του κόμματος είναι αδύνατον για μένα να το στηρίξω 1ον γιατί είναι εντελώς ξένο προς τις αξίες και την ιδεολογία της Αριστεράς και 2ον γιατί  θεωρώ το σημαντικότερο συστατικό στην πολιτική την Αξιοπρέπεια και τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

 Γι’αυτό το λόγο και σας ζητώ να μην συμπεριληφθώ στην λίστα του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».