Εκμέκ κανταϊφι πολίτικο

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο καταιφι(450 γρ)
2 κ.της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα φιστίκια αιγινης
Κανέλα για πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας 
φλούδα λεμονιού
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
1+1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
160 γρ. άνθος αραβοσίτου
2 κ.της σούπας κορν φλαουρ
1 κ.του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.της σούπας βούτυρο
4 αβγά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
500 γρ. σαντιγί
γλυκό κεράσι και αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξάνουμε πολύ καλά το καταιφι και το στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε σε όλο το φύλλο να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε για 20-25΄ στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι  να ροδίσει.  Όσο ψήνεται το κανταίφι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το κανταίφι ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι να πάει παντού, το πασπαλίζουμε με κανέλα και φυστίκια και ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχα.  Βάζουμε όλα τα τα υλικά για την κρέμα στην φωτιά, εκτός από τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.  μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και ένα ένα τα αυγά , ανακατεύουμε (όλα σε μέτρια φωτιά) την ρίχνουμε επάνω στο κανταϊφι και την στρώνουμε παντού.  Κατόπιν φτιάχνουμε την σαντιγί μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και την στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Στολίζουμε το γλυκό μας με τα κεράσια και το αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωφώ Μαρκούτη.