Εκδηλώσεις, αψίδες και φωτογραφίες

Μία προσπάθεια εμπορικής αναζωογόνησης του παλιού εμπορικού κέντρου των Τρικάλων επιχειρείται αυτό το διάστημα με την ευκαιρία και του Μύλου των Ξωτικών από τον εμπορικό κόσμο με τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων.
Στην κατεύθυνση αυτήν κινούνται οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου όπου σε συνεργασία με τον «Μύλο των Ξωτικών», στήθηκε στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Πλούτωνος, ένα εργαστήρι δρόμου: φιγούρες των ξωτικών, ζωγραφική προσώπου και ζωντανή μουσική, προσέλκυσαν τους Τρικαλινούς, αλλά και τους επισκέπτες. Παράλληλα με τις δράσεις ο Εμπορικός Σύλλογος τοποθέτησε αψίδες, στις οποίες θα επικολληθούν ταμπέλες, με στόχο την οριοθέτηση του παλιού εμπορικού κέντρου.

Ανοικτή έκθεση φωτογραφίας

Σαν μία προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής χαρακτηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή και η ανοικτή έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιεί από το Σάββατο ο Δήμος Τρικκαίων, στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Ήταν μία ιδέα που είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες –όσο κι αντιπαραθέσεις αφού από πολλούς θεωρήθηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να «καμουφλάρει» τη δεινή οικονομική κατάσταση και τα κλειστά καταστήματα της πόλης- κι από πολλούς χαρακτηρίστηκε πρόχειρη κι άνευ ουσίας με τον τρόπο που υλοποιήθηκε.
Παρόλα αυτά και για την καταγραφή του όλου θέματος να αναφέρουμε ότι στην ανοικτή έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν συνολικά 9 κλειστά καταστήματα, με 40 αποτυπώσεις μιας άλλης εποχής. Στην υλοποίηση της ιδέας συνεργάστηκαν:
– η αντιδημαρχία Πολιτισμού, διά της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού, με την ευθύνη της αντιδημάρχου Βασιλένας Μητσιάδη
– ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων (όπου ανήκουν οι φωτογραφίες)
– ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, με το ΔΣ του οποίου υπήρξε ουσιαστική συνεργασία
– ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου
– οι ιδιοκτήτες των κλειστών καταστημάτων, οι οποίοι αποδέχθηκαν την ιδέα.
– η γραφιστική επιχείρηση, η οποία προσέφερε δωρεάν την εκτύπωση των φωτογραφιών.