Εκδήλωση μνήμης για την απόδοση τιμής στους 5 ΕΠΟΝίτες

O Στέργιος Γατσάς, ο Γιάννης Mπριάζης, ο Kώστας Στεργιόπουλος, ο Aποστόλης Tσανάκας κι ο Kώστας Σύρμπας είναι τα πέντε παλικάρια που χάθηκαν ηρωικά για να μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι… O απαγχονισμός των πέντε EΠONιτών από τους Γερμανούς κατακτητές στις 18 Απριλίου 1944 είναι η κορυφαία πράξη αντίστασης στην περιοχή των Tρικάλων. Η παράστασή τους με υψωμένες τις γροθιές, συμβολίζει την αντίθεση σε κάθε ξένη επιβουλή κι ο θάνατός τους φωτίζει το δρόμο των επόμενων γενεών.

Εκδήλωση μνήμης για την απόδοσης τιμής στους 5 ΕΠΟΝίτες, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 μ., στον χώρο της θυσίας, στην  πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, θα πραγματοποιηθεί ομιλία  και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πέντε Tρικαλινών ΕΠΟΝιτών  που απαγχονίστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.
Όποιος φορέας επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων (Τηλ. Επικοινωνίας: 2431351207-208).