Εγκυμοσύνη & καύσωνας: Πάρε προφυλάξεις

Ουφ τι ζέστη! Κι αν είσαι μέλλουσα μαμά οι υψηλές θερμοκρασίες σίγουρα σου φέρνουν δυσκολίες.

Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και να προσέξεις για να περάσεις ένα καλό κι απολαυστικό δροσερό καλοκαίρι, ακόμη και στον καύσωνα.

1. Υπάρχει κλιματισμός; Βάλε τον σε λειτουργία

Ο κλιματισμός θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου αυτό το καλοκαίρι αφού θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το περιβάλλον μέσα στο σπίτι δροσερό και υποφερτό.

2. Δώσε προσοχή στο ύφασμα

Είναι ίσως το τελυταίο που σκέφτεσαι αλλά έχει μεγάλη σημασία. Το είδος του υφάσματος από το οποί είναι φτιαγμένα τα ρούχα σου δεν πρέπει να είναι μόνο μαλακό κι άνετο αλλά και να αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Φόρα ρούχα ελαφριά και αέρινα.

3. Μη ξεχνάς την ενυδάτωση

Είναι σημαντικό τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου να μένει φουλ ενυδατωμένη. Βεβαιώσου πως πίνεις αρκετά υγρά για την υγεία τη δικιά σου αλλά και του μωρού σου. Κι αν δεν είσαι συνηθισμένη στο να πίνεις νερό, κάνε το κόλπο με το μπουκαλάκι. Πάρε ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι και πίνε το γουλιά – γουλιά. Κι αν βαρέθηκες το σκέτο νεράκι, δοκίμασ να προσθέσεις λίγη λεμονάδα ή πορτοκάλι μέσα σε αυτό.

4. Σήκωσε τα ποδαράκια

Ένα από τα πιο ενοχλητικά της εγλυμοσύνης είναι το πρήξιμο των ποδιών, κάτι που εντείνεται τους θερινούς μήνες, με τη ζέστη. Για να ανακουφιστείς μη ξεχνάς να ανασηκώνεις τα πόδια κάθε φορά που κάθεσαι, βάζοντάς τα πάνω σε μια άλλη καρέκλα. Ακόμη κι όταν κάθεσαι σε καναπέ, μπορείς να ξαπλώνεις και να βάζεις τα πόδια ανασηκωμένα πάνω σε μαξιλάρια.

5. Περιόρισε τις βόλτες υπό τον ήλιο

Την περίοδο αυτή είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία γι΄αυτό καλό θα είναι να περιορίσεις στο ελάχιστο την έκθεση στον ήλιο. Εννοείται πως θα κάνεις μπανάκια στη θάλασσα ή βόλτες στην αγορά αλλά αυτό μπορεί να γίνει τις πρωινές ή απογευματινές ώρες κι όχι μεταξύ 10.00-16.00, που είναι οι πιο επικίνδυνες.

Πηγή: womenonly.gr