Εγκαινιάζεται το νέο διδακτήριο στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο

Την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του Νέου Διδακτηρίου του Δημοτικού σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου Τρικάλων.Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013, είναι προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο όπου προβλέπονται όλες οι δομές οι οποίες δημιουργούν θετικές επιδράσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ η  επέκτασή του  αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Την κορδέλα θα κόψουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοράστός κι ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το έργο

Αντικείμενο της εργολαβίας ήταν η κατασκευή της επέκτασης και η πλήρης αποπεράτωση του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, της Περιφερειακής Ενοτήτων Τρικάλων, σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 3.000 m2 περίπου. Με την επέκταση και τις επεμβάσεις στο υπάρχον κτίριο επιφάνειας 270m2 , δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο διδακτήριο με όλους τους απαιτούμενους χώρους συνολικής επιφάνειας 1530m2 , το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του 6/θέσιου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου .

Το έργο δημοπρατήθηκε την 29-11-2011 και μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων «ΧΡ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΕΥΑΓΓ. ΤΣΟΛΑΣ» με έκπτωση 50,83%.