Εγκαινιάζεται η γέφυρα στον Πορταϊκό

Σε χρήση παραδίδεται την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε επί του Πορταϊκού ποταμού στην Επαρχιακή Οδό Πύλης – Αγίου Βησσαρίωνα – Πιαλείας – Βαλτινού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 το πρωί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικά

Η νέα γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη, είναι μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 4.5 εκατ. ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνονται όλα τα συνοδά έργα πρόσβασης και τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Η ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. έγινε τον Απρίλιο 2012, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ ανάδοχος είναι η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε.»

Χρόνιο αίτημα

Η γέφυρα αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την κατασκευή της, καθώς η υπάρχουσα δεν εξυπηρετούσε τους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους και την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Η κατασκευή της κρίθηκε απαραίτητη για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία σήμερα εξυπηρετείται από την υπάρχουσα παλαιά και στενή γέφυρα πλάτους3,5 m.