Είμαι έγκυος! Γιατί νιώθω τόσο κουρασμένη;

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε κουρασμένη όταν είστε έγκυος.

Αυτή τη στιγμή, τεράστιες αλλαγές λαμβάνουν χώρα σε κάθε σύστημα του οργανισμού σας!  Ακόμα κι αν μέχρι τώρα ήσασταν σαν μια κουκουβάγια, πλέον δεν μπορείτε να μείνετε ξύπνια ούτε μέχρι το τέλος της ταινίας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, το σώμα σας λειτουργεί παρά πολύ σκληρά. Δημιουργείται ο πλακούντας, ο οποίος είναι το σύστημα υποστήριξης της ζωής του μωρού σας. Τα επίπεδα των ορμονών σας και ο μεταβολισμός είναι ταχέως μεταβαλλόμενα, ενώ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η αρτηριακή σας πίεση τείνουν να μειώνονται. Όλα αυτά συμβάλλουν στο συνεχές αίσθημα της κόπωσης.

Πότε η κούραση μπορεί να είναι σημάδι για κάτι άλλο;

Το να αισθάνεστε κουρασμένη είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά μερικές φορές, η εξάντληση και τα προβλήματα στον ύπνο μπορεί να είναι συμπτώματα κατάθλιψης. Εάν έχετε συναισθήματα απόγνωσης και έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για πράγματα που συνηθίζατε να απολαμβάνετε, μιλήστε στον γιατρό ή τη μαία σας.

Τα υψηλά επίπεδα κούρασης και η χαμηλή ενέργεια μπορεί επίσης μερικές φορές να είναι συμπτώματα αναιμίας, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη στην εγκυμοσύνη. Φροντίστε να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο της αναιμίας.

Πηγή: babycentre.co.uk