Δυσεύρετο το βρεφικό γάλα

Το πρώτο πράγμα που προμηθεύτηκαν οι Έλληνες που έχουν παιδιά με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών είναι το γάλα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις υπερέβαλλαν εαυτόν και προμηθεύτηκαν δεκάδες κουτιά γάλα.

Έτσι πλέον στα περισσότερα σπίτια με παιδιά υπάρχει τόσο γάλα που για να καταναλωθεί θα πρέπει να περάσουν μήνες ολόκληροι.

Εκεί που δημιουργείται θέμα είναι με το βρεφικό γάλα σε σκόνη το οποίο οι γονείς αγοράζουν κατά κύριο λόγο από το φαρμακείο. Ένα γάλα που λόγω του ό,τι είναι ακριβό οι φαρμακοποιοί το προμηθεύονται με μέτρο ούτως ή άλλως. Το πρόβλημα στην επάρκεια αφορά κυρίως κάποια είδη γάλακτος που δεν χρησιμοποιούνται ευρέως (γάλατα ειδικά για δυσανεξία στη λακτόζη κ.α.) όπως μας επιβεβαίωσε ένας φαρμακοποιός στον οποίο απευνθυνθήκαμε.

Όπως μας ενημερώνει μία μητέρα η οποία επικοινώνησε χθες μαζί μας το συγκεκριμένο γάλα είναι δυσεύρετο αφού για να βρει ένα κουτί χρειάστηκε να πάει σε πολλά φαρμακεία.

Μάλιστα ήταν αγανακτισμένη. «Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν ότι αγοράζοντας 5-6 κουτιά γάλα για το δικό τους κουτί, θα λείψει από κάποιο άλλο; Δεν πρέπει να σκεφτούν ότι χρειάζεται μέτρο;» μας ανέφερε.

Τι να πούμε. Ψυχραιμία και σύνεση και μέτρο χρειάζεται γιατί αλλιώς μας βλέπω να αρχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας για ένα κιλό αλεύρι…