Δοκιμάστε τη Ληθένια κι άλλες 23 μπύρες με άρωμα Ελλάδας στην ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΖΥΘΟΣ

Ληθένια, ΖΕΟΣ,  Molotov, Kirki, Pikri, Αργώ, Πλάστιγγα, Corfu, Canal Dive, Σκνίπα… είναι μερικές μόνο από τις μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, που μας κάνουν περήφανους με την ποιοτική παραγωγή τους. Αυτές και πολλές άλλες, έχουμε τη δυνατότητα να τις γνωρίσουμε in vivo και να τις δοκιμάσουμε στον καλαίσθητο χώρου της Τρικάλων Ζύθος, που λειτουργεί στην οδό Καρδίτσης 31, απέναντι από το Super Market Βερόπουλος.Εδώ και λίγο καιρό η εταιρεία μας φέρνει σε γνωριμία πέρα από την πρώτη Τρικαλινή μπύρα, τη «ΛΗΘΕΝΙΑ» και με άλλες ελληνικές μπύρες που παρασκευάζονται από μικροζυθοποιίες ανά την Ελλάδα. «Στόχος μας είναι η επαφή του Τρικαλινού κοινού με τις ελληνικές μπύρες. Η Τρικάλων Ζύθος ιδρύθηκε το 2016 στα Τρίκαλα και ξεκινάει την προσπάθειά της να προσφέρει στον τόπο της (και όχι μόνο) χειροποίητους ζύθους περιορισμένης ποσότητας αλλά υψηλής ποιότητας» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Γιώργος Ζαρκάδας.

Ελληνικές χειροποίητες μπύρες

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να προμηθευτείτε από την Τρικάλων Ζύθος 23 ελληνικές μπύρες με προοπτική η ποικιλία να μεγαλώσει και να επεκταθεί σε δεκάδες άλλες μπύρες οι οποίες παράγονται από μικροζυθοποιούς ανά την Ελλάδα κι αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα όρια περιορισμένης παραγωγής.

Στις περισσότερες, οι συνταγές, εκτός από τα εκλεκτά βασικά υλικά (βύνη, λυκίσκος, μαγιά), περιλαμβάνουν και τοπικές πρώτες ύλες, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την έκφραση της τυπικότητας της περιοχής τους, που εκφράζουν τα ιδιαίτερα αρώματα και τις γεύσεις του κάθε τόπου.Μιλάμε για μπύρες που δεν περιορίζονται μόνο στις ξανθιές lager, αλλά απλώνονται σε μια ευρεία  γκάμα: από πικρές pilsner, φρουτώδεις Weiss, αρωματικές pale ale, έντονες μαύρες stout, μέχρι και πληθωρικές india pale ale.  Πρόκειται για ιδιαίτερους τύπους μπύρας, που ξεφεύγουν κατά πολύ από τις κλασικές μαζικής παραγωγής και προσφέρουν μια πλούσια παλέτα αρωμάτων και γεύσεων, με πληθώρα διαφορετικών στυλ.

Μία δοκιμή θα σας πείσει…

Εάν είσαστε από τους λάτρεις του είδους και νιώθετε τη λαχτάρα να δοκιμάσετε μια νέα μπύρα, μια επίσκεψη στο Tap Room της Τρικάλων Ζύθος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε την τοπική βιοτεχνική σκηνή της μικροζυθοποιΐας. Θα μάθετε σχετικά με τους τύπους μπύρας, τη διαδικασία παραγωγής της, τα μικροζυθοποιεία, για τις διαφορές στην ποιότητα και τη γεύση.

Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου, και την αναζήτηση και δημιουργία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων.

…Στην Τρικάλων Ζύθος

Στην Τρικάλων Ζύθος μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τη Ληθένια και πολλές άλλες μπύρες. Οι μπυροπαρέες θα βρουν εδώ το στέκι τους, ενώ η εταιρεία προγραμματίζει τη διοργάνωση διαφόρων event με στόχο την προώθηση μη εμπορικών και gourmet μπυρών.

Εδώ αγοράζεις ποιότητα

Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι τιμές των συγκεκριμένων μπυρών είναι κατά τι πιο ακριβές από τις βιομηχανοποιημένες μπύρες. «Εδώ αγοράζεις ποιότητα» μας πληροφορεί ο κ. Ζαρκάδας και προσθέτει «Οι μπύρες αυτές παράγονται σε μικρές ποσότητες, με υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών υλικά και είναι λογικό να ανεβαίνει το κόστος. Αλλά η ποιότητα που την καταλαβαίνεις από την πρώτη γουλιά κυριολεκτικά δεν συγκρίνεται» τονίζει.

Στοιχεία επιχείρησης

Τρικάλων Ζύθος

Υπεύθυνος: Γιώργος Ζαρκάδας

Διεύθυνση: Καρδίτσης 31

Τηλ. επικοινωνίας: (+30) 24310 29288

      (+30) 6974 312600

Ώρες λειτουργίας

Το κατάστημα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι κι από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.