Διασκεδαστική και… προεκλογική η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων

Απολαυστική, διασκεδαστική και… προεκλογική η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Μία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης. Διαφήμιση κομμάτων λόγω της προεκλογικής περιόδου, δίμηνες προσλήψεις για την κάλυψη εποχικών αναγκών κι εξαγορά της αποθήκης της ΕΑΣ στο σιδηροδρομικό σταθμό αποτέλεσαν τα τρία θέματα που απασχόλησαν το Σώμα. Το κατεπείγον της συζήτησης είχε να κάνει με το χαρακτήρα των θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Προεκλογικά

Τρία θέματα με το πρώτο εξ αυτών να αφορά την έγκριση του Πρακτικού Συνεδρίασης Κοινής Σύσκεψης Εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Συνεργαζόμενων Κομμάτων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ουσιαστικά η όλη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους χώρους διαφήμισης, αλλά και των προεκλογικών ομιλιών, γύρω από το αν θα έπρεπε ο Δήμος να πάρει αντίτιμο για τα περίπτερα, πως θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν φθορές το κόστος μεταφοράς κι εγκατάστασής τους, σε ποιους πρέπει να παραχωρείται δωρεάν το Πνευματικό Κέντρο, τους κανόνες καθαριότητας κ.α.
Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι πέραν των κομμάτων που αρχικά είχαν ζητήσει περίπτερα προσφάτως εμφανίστηκαν κι άλλα όπως το ΠαΣοΚ, οι ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά και η «Τελεία», ενώ έχουν διατεθεί τα 10 από τα 11 εκλογικά περίπτερα.
Εκείνο που αποφασίστηκε είναι να τηρηθεί ό,τι ισχύει στον κανονισμό.

Πρόσληψη προσωπικού

Σε προεκλογικούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση για την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών-εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών δίμηνης διάρκειας. Ο Δήμος Τρικκαίων σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη 12 ατόμων. Πρόκειται για προσωπικό για την αντιμετώπιση σε θέματα της Πολιτικής Προστασίας που θα προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις. Τις προσλήψεις εισηγήθηκε η Δ/νση Επιχειρησιακού έργου του Δήμου με στόχο την άμεση κι εύρυθμη λειτουργία του τμήματος κτιριακών εγκαταστάσεων & υποδομών της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου, και ειδικότερα για τις ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση σε θέματα της Πολιτικής Προστασίας ήτοι: χιονοπτώσεων – παγετού – πλημμυρών για τα οποία δεν επαρκεί το μόνιμο κι αορίστου χρόνου προσωπικό κι ως εκ τούτου για την επάνδρωσή τους απαιτείται άμεσα η πρόσληψη εργαζομένων.
Οι ενστάσεις που ακούστηκαν προήλθαν κυρίως από τους Συμβούλους του Φυσάει Κόντρα και της Λαϊκής Συσπείρωσης οι οποίοι και καταψήφισαν το θέμα ο καθένας για διαφορετικούς λόγους όπως επισήμαναν.
Ο κ. Παπαθανασίου τάχθηκε κατά των συγκεκριμένων προσλήψεων οι οποίες θα είναι οι τελευταίες με τη μορφή δίμηνων συμβάσεων για τις οποίες αποφασίζει το Δ.Σ. όπως είπε. Ο κ. Παπαθανασίου είχε ένσταση ως προς το κατεπείγον του θέματος και τόνισε ότι θα έπρεπε να τεθεί μετά τις εκλογές το θέμα της κάλυψης των θέσεων. «Να το ξέρετε ότι αυτά είναι τα τελευταία δίμηνα για τα οποία αποφασίζει το Δ.Σ. Αφού σε 20 μέρες θα πάρουμε Κυβέρνηση και θα προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό» τόνισε μεταξύ άλλων προσθέτοντας παράλληλα ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε φέρει προεκλογικά αντίστοιχο θέμα. Κατά τον ίδιο οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μέσο πολιτικής εκμετάλλευσης και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να συνεργήσει σε αυτό.
Από την πλευρά του ο κ. Καίκης τόνισε ότι θα πρέπει ο Δήμος να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μη συναινεί σε ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς με τη στάση της η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει τέτοιες λογικές.
Πάντως, τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων, όσο κι ο κ. Στουρνάρας από την ομάδα του Λάππα επισήμαναν ότι από την πρόθεση μέχρι την υλοποίηση υπάρχει απόσταση αφού θα πρέπει να εγκριθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, ενώ πέραν τούτου το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει ενδιαφέρον καθώς η απασχόληση με τις δίμηνες συμβάσεις αποκλείει αυτομάτως από τα οκτάμηνα.
Εκείνο που επισημάνθηκε πάντως είναι ότι οι ανάγκες του Δήμου θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Αποθήκη ΕΑΣ

Το τρίτο θέμα είναι η λήψη απόφασης για τον καθορισμό της τιμής εξαγοράς μίας αποθήκης της Ένωσης-Αγροτικός Συν/μός Τρικάλων στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων στο πλαίσιο της Υποβολής σχετικής Πρότασης- Αιτήματος Χρηματοδότησης στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2014» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει απασχολήσει ουκ λίγες φορές το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.
Το όλο θέμα φαίνεται να «σκαλώνει» στην τιμή της εξαγοράς. Η ΕΑΣ προτίθεται να πουλήσει την αποθήκη στην αντικειμενική της αξία που ανέρχεται σε 469.000 ευρώ, ο ορκωτός ελεγκτής που εκτίμησε το ακίνητο έκρινε ότι η αξία του ανέρχεται σε 300.000 ευρώ κι ο Δήμος δεν σκοπεύει να το ξεπεράσει αφού αυτή ήταν και η απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση. Πάντως εκείνο που τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ κ. Πολύζος είναι ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΑΣ η τιμή πώλησης θα πρέπει να είναι αντίστοιχη της αντικειμενικής του αξίας.