Διαιτητές και κριτές εκπαιδεύονται στην ΚΑΡΠ.Α.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία των Εθελοντών Τρικάλων  οι διαιτητές και οι κριτές μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις σε περίπτωση ανακοπής, σύμφωνα με ανακοίνωση των Τρικαλινών εθελοντών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: Πολλά θύματα Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής θα μπορούσαν να επιβιώσουν εάν οι παρευρισκόμενοι δράσουν άμεσα, εφαρμόζοντας Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και υπάρχει πρόσβαση σε Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή για την πρώιμη εφαρμογή Απινίδωσης, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες, του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Αναζωογόνησης.
Η εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, προπονητών, φυσιοθεραπευτών, διαιτητών και γυμναστών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η διαθεσιμότητα Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών αποτελούν βασικά τμήματα αυτής της διαδικασίας.
Πολλά περιστατικά έχουν συμβεί κατά την διάρκεια αγώνων και η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για να αποτρέψει στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις.
Οι Εθελοντές θα οργανώσουν στο μέλλον και άλλα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ τα οποία θα απευθύνονται σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές ομάδες όπως και εκπαιδευτικούς συλλόγους.