Διέπρεψε το «Επί Σταγών» με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μητέρα Μεγαλόψυχη»

Η ποιότητα της παράστασης προκάλεσε «ασφυξία» στο πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας το οποίο αποδείχτηκε «μικρό» για να φιλοξενήσει  τους καλαμπακιώτες

«Γλυκύτερον πράμα δεν είναι άλλο από την πατρίδα και θρησκεία. Όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας»

Είναι φορές που τα λόγια  είναι φτωχά για να περιγράψεις μια εικόνα ή μια εκδήλωση. Μπορεί να είναι λίγες οι φορές αυτές, αλλά ευτυχώς υπάρχουν. Όσα είδαμε στην παράσταση «Μητέρα Μεγαλόψυχη» που δημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις και μάλλον ούτε οι εικόνες μπορούν ευλογα να το αποτυπώσουν. Ήταν όλα, τόσο μελετημένα, προσεγμένα και σωστά επιμελημένα, που όσοι παρακολουθήσαν την παράσταση, έγιναν θαυμαστές των «εραστών» της θεατρικής τέχνης.

Οι ερασιτέχνες, καλαμπακιώτες ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών», διέπρεψαν στο μουσικοθεατρικό έργο «Μητέρα Μεγαλόψυχη» που ανέβηκε στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας και έφερε την υπογραφή του εξαίρετου σκηνοθέτη κ. Λεωνίδα Νικόπουλου και φυσικά ήταν αφιερωμένη στους αγωνιστές του 1821, αλλά και σε όλους τους Έλληνες.

 Η παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, καθώς και με την στήριξη του Δήμου Καλαμπάκας, ενώ την παρακολούθησαν οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του τόπου μας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο ηγούμενος της ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου ηγούμενος κ. Νύμφωνας, ενώ στην αυλαία της παράστασης ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα «παιδιά μας» όπως χαρακτηριστικά είπε και εξήρε την τέλεια δουλειά που έκαναν για να παρουσιαστεί ενώπιων του κοινού η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση.

Στην παράσταση συμμετείχαν: Το χορευτικό τμήμα του θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών», ο Χορός «Μετεωρίτικο ψαλτίρι», η Χορωδία για τους Ελεύθερους πολιορκημένους καθώς οι μουσικοί και δυο εξαιρετικοί τραγουδιστές, οι κ. Θωμάς Σιώμος και Δημήτριος Χατζής, στα Δημοτικά τραγούδια.

Να σημειώσουμε πως στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας πραγματοποιείται από το Σάββατο 21 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου, έκθεση της ιστορικής πινακοθήκης της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και πραγματικά αξίζει να την επισκεφτείτε.