Δεκάδες φαναράκια γέμισαν απόψε τον Τρικαλινό ουρανό με την ευχή να ζεστάνουν την ψυχή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δεκάδες φαναράκια γέμισαν απόψε τον Τρικαλινό ουρανό κι έφτασαν ψηλά με την ευχή να ζεστάνουν την ψυχή του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Του παιδιού που γνωρίσαμε μέσα από την τραγωδία, που τον αγαπήσαμε σαν να ήταν ο δικός μας γιος, αδερφός, φίλος. Που όλοι ευχηθήκαμε να μπορούσε να είχαμε κάνει κάτι και να βρισκόταν σήμερα ζωντανός στην αγκαλιά της μητέρας του. Του Βαγγέλη που αφύπνισε τις συνειδήσεις μας και μας έκανε να δούμε την αλήθεια κατάματα και να κάνουμε το δικό μας απολογισμό και να κρίνουμε τη δική μας συμπεριφορά.

Για αυτόν τον Βαγγέλη απόψε το βράδυ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δεκάδες Τρικαλινοί κάθε ηλικίας κι άναψαν φαναράκια που πέταξαν ψηλά στον ουρανό. Μία εκδήλωση για τον εκφοβισμό που ευχήθηκαν όλοι να σταματήσει εδώ κι ο Βαγγέλης να είναι το τελευταίο θύμα. Μία εκδήλωση που ξεκίνησε αυθόρμητα από νέα παιδιά μέσα από το facebook. Ένα απλό κάλεσμα με δύο γραμμές που μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο και γέμισε απόψε την κεντρική πλατεία. Μία βουβή διαμαρτυρία. Ένα αντίο στον Βαγγέλη. Μία συγνώμη που ποτέ δεν άκουσε.

Με κεράκια σχηματίστηκε το όνομά του και το σήμα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Θα σε θυμόμαστε Βαγγέλη. Θα μας λείψεις κι ας μη σε γνωρίσαμε. Θα θέλαμε να είσαι εδώ και να σε ακούσουμε να λες όλα αυτά που έκρυβες βαθιά μες στην ψυχή σου. Όλα αυτά που δεν μοιράστηκες ποτέ.

Ήταν απόψε σαν να αποχαιρετούσαμε ένα δικό μας άνθρωπο. Ας είσαι εσύ το τελευταίο θύμα… Ας βρει η ψυχή σου την ηρεμία και τη γαλήνη που δεν κατάφερες να βρεις στη σύντομη ζωή σου…