Δεκάδες μαθητές ξεναγήθηκαν στα Οθωμανικά λουτρά Τρικάλων  

Δεκάδες ήταν οι μαθητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κι επισκέφθηκαν τα Οθωμανικά λουτρά στις παλιές φυλακές προκειμένου να ξεναγηθούν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα: «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά – Βία και ανεκτικότητα»… πραγματοποίησε από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 τη δράση με τίτλο: «Βίαιες μεταλλάξεις, νεότερες επεμβάσεις και αποκατάσταση: στο οθωμανικό συγκρότημα του Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα».

Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σχολικών ομάδων και μεμονωμένων επισκεπτών. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν  για την ιστορία κι αρχιτεκτονική του Κουρσούμ Τζαμί και του Οθωμανικού Λουτρού, τις μεταλλάξεις και νεότερες επεμβάσεις που δέχθηκαν διαχρονικά. Το ενδιαφέρον των μαθητών υπήρξε μεγάλο και δεν ήταν λίγα τα σχολεία που οργάνωσαν εκδρομές προκειμένου να «συλλέξουν» πληροφορίες για τα συγκεκριμένα μνημεία της πόλης.

Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό  του τεμένους, όπου φιλοξενείται έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα (παλαιοχριστιανική έως και περίοδο τουρκοκρατίας), που ήρθαν στο φως από ανασκαφικές έρευνες, τις οποίες πραγματοποίησε η Υπηρεσία στο νομό Τρικάλων.