Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει όταν τα παιδιά σας βλέπουν νευριασμένους

Μπορούν να φαίνονται αξιολάτρευτα ανίδεα, αλλά αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι εκπληκτικά συνειδητοποιημένα στη ζωή τους, και αυτό το βίντεο το αποδεικνύει!

Το βίντεο δείχνει ένα πείραμα στο οποίο ένα 15 μηνών αγόρι, με το όνομα Adrien, πρέπει να αποφασίσει αν θα παίξει με κάποιες χάντρες αφού έγινε μάρτυρας ενός σκηνικού όπου ένας ενήλικας θύμωσε πολύ με κάποιον άλλο ακριβώς επειδή  έκανε θόρυβο με τις χάντρες.

Ο Adrien δείχνει ξεκάθαρα οτι θέλει να παίξει, αλλά αισθάνεται ότι θα θυμώσει ο ενήλικας που θύμωσε και πριν. Τι κάνει? Απλά δείτε το βίντεο παραπάνω. Θα δείτε ότι  ακόμη και με όταν οι χάντρες τοποθετούνται εκεί μπροστά του, ο Adrien δεν θα τις αγγίξει.

Στη συνέχεια ο ενήλικας φεύγει από το δωμάτιο και μόνον τότε ο αξιολάτρευτος Adrien ξεκινά να παίζει.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μικρά παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των 15 μηνών, καταλαβαίνουν πότε κάποιος είναι νευριασμένος και προσπαθούν να μην τον θυμώσουν περισσότερο. «Είναι εκπληκτικό το ότι μπορούν να το κάνουν όλο αυτό χωρίς να μιλάνε, αφού είναι μόνο 15 μηνών» υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η ίδια έρευνα με διαφορετικά αντικείμενα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 149 παιδιά ηλικίας 15 μηνών, αγόρια και κορίτσια που κάθονταν στα πόδια των γονιών τους. Σε κάποιες περιπτώσεις ο ενήλικας κοιτούσε τα παιδιά ενώ φώναζε, ενώ σε άλλες ένα περιοδικό ή το πάτωμα. Τα παιδιά αργούσαν ακόμη περισσότερο να αγγίξουν το αντικείμενο όταν ο ενήλικας τα κοιτούσε την ώρα που φώναζε.

Όλα τα παιδιά αργούσαν να αγγίξουν τα αντικείμενα, όταν είχε προηγηθεί σκηνή εκνευρισμού του ενήλικα, αποδεικνύοντας πόσο διστακτικό και φοβισμένο μπορεί να κάνουν ένα παιδί οι φωνές και τα νεύρα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: huffingtonpost.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή