Δίχως Ωμέγα-Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου και Φωνητικής Έκφρασης

Η περφόρμανς «Pulsar», μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Αθήνα, Bios, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του «Λίντο» την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, 21.00 σε συμπαραγωγή με το «Δίχως Ωμέγα» και το Kubrick. Πρόκειται για μια σόλο παράσταση λόγου και κίνησης που πραγματεύεται την απόπειρα μιας γυναίκας σήμερα να βάλει τάξη στο χάος που γεμίζει το μυαλό της.Ένας παραληρηματικός μονόλογος καταιγιστικού ρυθμού με πολλαπλές μεταμορφώσεις. Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από την “Αμοργό” του Ν. Γκάτσου, απόσπασμα από το “Τάδε Έφη Ζαρατούστρα” του Φρ. Νίτσε, ποίηση του Ουίλιαμ Κάρλος Ουίλιαμς και πρωτότυπα κείμενα που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας από τους συντελεστές. Η παράσταση είναι στα ελληνικά με αποσπάσματα στα αγγλικά.

Στο πλαίσιο της παραπάνω παρουσίας θα πραγματοποιηθεί ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στο Δίχως Ωμέγα υπό τη διεύθυνση και τον συντονισμό της Ρόζας Προδρόμου. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Απελευθερώνοντας το σώμα και τη φωνή: Εισαγωγή στις αρχές του σωματικού θεάτρου». Σε αυτό οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση από τις βασικές αρχές του Σωματικού Θεάτρου, της φωνητικής έκφρασης, και του αυτοσχεδιασμού. Το Σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία, αν και είναι χρήσιμη.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερ, παιδαγωγούς, φοιτητές δραματικών σχολών, και σε όσους θέλουν να πειραματιστούν και να ερευνήσουν τη σωματική και φωνητική έκφραση.

Οι βασικοί άξονες του σεμιναρίου είναι:

– Τι σημαίνει σκέφτομαι με το σώμα ;
– Πώς απελευθερώνω τη φωνή ;
– Πώς χτίζεται η σκηνική παρουσία ;
– Τι είναι η τεχνική και ποιος ο ρόλος της ;
– Από πού αντλώ ενέργεια και έμπνευση κατά τη δημιουργική διαδικασία ;
-Από πού αντλεί κανείς πίστη όταν τα πράγματα φαίνεται να καταρρέουν ;

Η διάρκειά του είναι 5 ώρες, από τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 16.00, συμπεριλαμβάνεται διάλειμμα. Κόστος συμμετοχής 15€.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2410 414245
Δίχως Ωμέγα / Φιλελλήνων 81 λόφος Φρουρίου