Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά

•      1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
•      1,200 γρ. ζάχαρη
•      2 ποτήρια νερό
•      1½ λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε ένα – ένα τα κυδώνια, αφαιρούμε την καρδιά, καθαρίζουμε την φλούδα, τα κουκούτσια και το σκληρό που τα περιβάλλει, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε μακρόστενα κομμάτια, ή μικρά μπαστουνάκια, αν τα θέλουμε έτσι.
Αυτά που κόβουμε τα βάζουμε σε νερό, με το χυμό του ενός λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 5΄ λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα ή κουτάλι, τον αφρό που θα βγάλει.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό.

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.