Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Υλικά :

την φλούδα από ένα χοντρόφλουδο καρπούζι

τον χυμό απο 2-3 λεμόνια (για την προετοιμασία της φλούδας του καρπουζιού)

ζάχαρη (για ένα κιλό καρπούζι χρειαζόμαστε ένα κιλό ζάχαρη)

νερό (για ένα κιλό καρπούζι χρειαζόμαστε 2 ποτήρια νερό)

γλυκόζη (για ένα κιλό καρπούζι χρειαζόμαστε 2 κουταλιές γλυκόζη)

χυμό ενός μικρού λεμονιού

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε καλά το σκληρό πράσινο μέρος της φλούδας και κρατάμε το άσπρο μέρος της με λίγο από το κόκκινο για πιο όμορφο χρώμα, αν δεν αφήσουμε κόκκινο το γλυκό μας θα γίνει κίτρινο-χρυσαφί . Αφού κόψουμε σε κομμάτια(μπορούμε να το κόψουμε σε ρομβοειδή κομματάκια ή σε μπαστουνάκια), το αφήνουμε όλη την νύχτα σε νερό με τον χυμό από 2-3 λεμόνια στο ψυγείο,  την άλλη μέρα ελέγχουμε αν έχει σκληρύνει αρκετά, το ξεπλένουμε καλά και το σουρώνουμε ή το απλώνουμε σε καθαρό πανί να στεγνώσει λίγο. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό (ένα κιλό καρπούζι, ένα κιλό ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές γλυκόζη) να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το καρπούζι. Δεν χρειάζεται ξάφρισμα. Βράζουμε μέχρι να δέσει,  χρειάζεται περίπου μία ώρα και κάτι, παρακολουθούμε και λίγο πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε και τον χυμό ενός μικρού λεμονιού (στο κιλό). Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η κα Βάσω Μανούκα.