Γλυκό του κουταλιού κάστανο

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από ένα λεμόνι
2 βανίλιες 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χαράζουμε από κάτω τα κάστανα σε σταυρό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι.  Τα βράζουμε 10 λεπτά και στην συνέχεια τα αφήνουμε για μισή ώρα μέσα στο ζεστό νερό και μετά τα καθαρίζουμε.   Προσοχή: αν βράσουν πολύ θα διαλυθούν στο καθαρισμό.  Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και το νερό να βράσουν, ξαφρίζοντας τις άκρες της κατσαρόλας με ένα κουταλάκι και όταν κοντεύει να δέσει το σιρόπι ριχνουμε την βανίλια και το λεμόνι και συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να ριχνουμε σε ένα πιατάκι σιρόπι και να στέκεται σαν κομπάκι.  Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όπως είναι καυτό και το αφήνουμε 12 ώρες ανάποδα και είναι έτοιμο το γλυκάκι μας.
Καλή επιτυχία.
Η συνταγή είναι της  Mairh Karakasidi σε εκτέλεση της φίλης μας Άντζελλας Βαλλιάνου, η οποία και μας την έστειλε.