Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο της γιαγιάς Κικής

Μια συνταγή από την αγαπημένη μου γιαγιά.  Μακάρι να το είχαμε φτιάξει μαζί.

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό ακτινίδιο άγουρο και μικρό κατά προτίμηση

800 γρ.ζάχαρη

1 φλιτάνι του τσαγιού νερό

τον χυμό από 1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι.  Τα βάζουμε με τον χυμό από ένα λεμόνι σε μία λεκάνη με νερό να σκεπάζονται και τα αφήνουμε για 4 ώρες. Τα σουρώνουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα που θα τα βράσουμε στρώσεις εναλάξ με την ζάχαρη. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση ρίχνουμε και το νερό και μετράμε 5 λεπτά. Τα αφήνουμε έτσι για 8 ώρες και μετά σε σιγανή φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση μετράμε 10-15 λεπτά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί και τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε και τον χυμό από μισό λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα μέσα στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Προσοχή γιατί φουσκώνει αρκετα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κωνσταντίνα Μαργαρίτη