TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό ντοματάκι

Αυγ 17, 2016
in Μαγειρική
Γλυκό ντοματάκι
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν η ντομάτα συναντά την ζάχαρη τότε ένα συναρπαστικό γλυκό του κουταλιού με τραγανή και μοναδική υφή γεννιέται! Σίγουρα διαφορετικό και αξίζει να το δοκιμάσετε. Τα πομοντόρι είναι ιδανικά για την συνταγή αυτή διότι η σάρκα τους είναι παχιά και πλούσια.

Υλικά : 

25 ντοματάκια πομοντόρι

1 κιλό ζάχαρη

2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού ή ξινό

1 βανιλίνη

1 κουτ. σουπ. γεμάτη ασβέστη

25 ασπρισμένα αμύγδαλα

2 λίτρα νερό

Εκτέλεση :

Παίρνετε τα ντοματάκια, τα πλένετε ελαφρά σε κρύο νερό. Τα ρίχνετε για 2′ μόνο σε νερό που βράζει. Τα βγάζετε αμέσως με τρυπητή κουτάλα και αφού κρυώσουν λίγο με ένα μυτερό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζετε. Μετά, με ένα καλαμάκι τα τρυπάτε από τις δύο πλευρές και αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους χωρίς να σας ανοίξουν.

Παίρνετε μια κουταλιά της σούπας ασβέστη, τον διαλύετε σε ένα λίτρο νερό και ρίχτετε τα ντοματάκια για μια ώρα περίπου για να σφίξουν.

Τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε στρώματα: μία σειρά ντοματάκια μια σειρά ζάχαρη. Ανάμεσα σκορπάτε μερικά αμύγδαλα.

Τα αφήνετε 24 ώρες να «κατεβάσουν» όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε ένα λίτρο νερό και βράζετε για 30 λεπτά. Στο τέλος και ενώ ακόμα είναι το γλυκό ζεστό ρίχνετε το λεμόνι ή το ξινό και βανίλια για άρωμα. Μεταφέρετε σε καθαρά βάζα και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.

Σημ.: Ο ασβέστης είναι απαραίτητος ώστε να παραμένει το ντοματάκι τραγανό και η σάρκα του κρουστή. Δοκιμάστε να συνοδέψετε επίσης με αυτό σκληρά ώριμα τυριά. Ασβέστη μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με οικοδομικά υλικά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ :http://www.mirsini.gr/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Next Post
Έκτακτη συνέλευση Συλλόγου Φροντιστών Μ.Ε. Τρικάλων για το ΦΠΑ 23%

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό φροντιστήριο στο Δήμο Τρικκαίων

Αίγινα : Αμέτρητα ερωτήματα για την τραγωδία

Αίγινα : Αμέτρητα ερωτήματα για την τραγωδία

Ηλιόλουστος ο καιρός της Τετάρτης με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Ηλιόλουστος ο καιρός της Τετάρτης με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd