Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Γλυκό λεμόνι

Υλικά για κάθε 25 φέτες από το λεμόνι :

1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια με ένα βουρτσάκι και ξύνουμε γύρω γύρω με έναν τρίφτη ψιλό.
Κόβουμε λίγο στο πάνω και κάτω μέρος τη φλούδα σαν καπάκι όσο χρειάζεται ώστε να είναι καθαρή η φλούδα.
Χαράζουμε πάνω και κάτω με ένα μυτερό μαχαίρι και κάνουμε 5 χαρακιές γύρω από το φρούτο μας για να βγουν εύκολα οι φέτες της φλούδας.
Τα κάνουμε ρολάκια και τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή αν θέλουμε τα κάνουμε μπαστουνάκια κόβοντας την κάθε φλούδα σε 4 λουρίδες.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα και τα βράζουμε 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Αυτό το κάνουμε 3 φορές για να ξεπικρίσουν και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.
βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι μας.
ρίχνουμε μέσα τα λεμόνια να βράσουν για 10 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.
Τ’ αφήνουμε για 2 ώρες να βγάλουν όλα τους τα υγρά και να ρουφήξουν ζάχαρη.
Βάζουμε ξανά στην φωτιά το γλυκάκι μας και το βράζουμε προσέχοντας να βγάζουμε τον αφρό που κάνει γύρω γύρω μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

1.Μπορούμε να το βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα είτε όσο είναι ζεστό είτε αφού κρυώσει.
2.Δεν θέλει ψυγείο αν είναι καλά δεμένο το σιρόπι.

Καλή επιτυχία

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη, η γνωστή σε όλους μας και ως Γιαγιά Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).