Γλυκό κουταλιού κολοκύθα με αρίδα

ΥΛΙΚΑ:

Κολοκύθα 2,600γρ

Ζάχαρη 3,500 γρ.

Νερό 14 ποτήρια

Μέλι 2,5 κούπες

Ένα ματσάκι αρμπαρόριζα

Χυμό ενός λεμονιού

Ξυνό 2,5 κουταλιές (Προαιρετικά αν σας αρέσει ένα σπυρί μαστίχα κοπανισμένη μέσα σε μια κουταλιά ζάχαρη )

Υλικά για το μείγμα του ασβέστη :

3 λίτρα νερό και

4 κουταλιές ασβέστη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα 3 λίτρα νερό και διαλύουμε καλά τις 4 κουταλιές ασβέστη (θα γίνει ένα αραιό μείγμα).  Κόβουμε την κολοκύθα μας σε όποιο σχήμα και σχέδιο επιθυμούμε και βάζουμε τα κομμάτια της στην λεκάνη για 2 ώρες , μετά ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό .  Έπειτα την ζεματάμε με καυτό νερό και την βράζουμε για 10’.  Στην συνέχεια την βάζουμε σε κρύο νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τις 2,5 κουταλιές ξυνό,την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα ακόμη.  Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε για 5’ την ζάχαρη, το μέλι και το νερό , μετά προσθέτουμε την κολοκύθα και την βράζουμε άλλη μισή ώρα. Τώρα θα μείνει έτσι για ένα ολόκληρο βράδυ ,την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε να δέσει καλά το σιρόπι μας ,πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι ,την αρμπαρόριζα και την μαστίχα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και και το σβήνουμε. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γιώτα Γκορτζή Πινήτα.