Υλικά για τη ζύμη:
2 ποτήρια νερό
λίγο ξύδι
2 κ.γ αλάτι
και αλεύρι (όσο πάρει να γινει μια ευπλαστη ζύμη)
Υλικά για την γέμιση :
έτριψα κολοκύθι και το στράγγισα καλά
2 αυγά
ζάχαρη
λίγο κανέλα
και 1 ποτήρι περίπου σιμιγδάλι
Εκτέλεση γέμισης :
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και έτοιμη η γέμισή μας.
Υλικά για το γαρνίρισμα:
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση :
Χωρίζω σε 2 κομμάτια και αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ανοίγω το ένα κομμάτι το βουτυρώνω (ενώ βάζω μισό βιταμ μισό λάδι μαζί) το κόβω σαν ήλιο και μαζεύω το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, το ίδιο κάνω και με το άλλο κομμάτι. Βουτυρώνω το ταψί ανοίγω το ένα κομμάτι και το βάζω κάτω, βάζω τη γέμιση και από πάνω το άλλο κομμάτι. Αλοιφω με βούτυρο και ψήνω στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Κατερίνα Κατερινάκη.