Γιώργος Τσιάνος: Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που ανέβηκε στο Έβερεστ, κολύμπησε την Μάγχη και περπάτησε 250χλμ στην έρημο

O Τρικαλινός γιατρός Γιώργος Τσιάνος μετά και τον τελευταίο του άθλο να τερματίσει στον πιο δύσκολο αγώνα δρόμου του κόσμου, τον Marathon Des Sables είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατόρθωσε να ανέβει στο Έβερεστ, να κολυμπήσει στη Μάγχη και να διασχίσει  σε έξι μέρες πάνω από 250 χιλιόμετρα στην έρημο. Πριν λίγα 24ωρα τερμάτισε τον πιο απαιτητικό και επίπονο αγώνα δρόμου στον κόσμο στον Marathon Des Sables αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος όταν θέτει στόχους και είναι προσηλωμένος σε αυτούς όλα τα μπορεί.

Ο αγώνας επίπονος, αφού είχε να αντιμετωπίσει τα «στοιχειά» της φύσης, υψηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες του εδάφους έβαζαν εμπόδια στην προσπάθειά του αλλά ο ίδιος δεν πτοήθηκε.

«Στη 3η διαδρομή, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει.
Μικροτραυματισμοί στα πέλματα, λόγω των συνθηκών του εδάφους και των διεσταλμένων αγγείων των ποδιών από την υπερβολική ζέστη (52 ºC), εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα σε οδυνηρές πληγές, δυσκολεύοντας αρκετά τον τερματισμό» περιγράφει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook την κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει. Ωστόσο, παρά τις όποιες δυσκολίες δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να τα παρατήσει.
«Στο μυαλό μου δεν υπήρξε σκέψη παραίτησης, έστω κι αν οι πληγές μολύνθηκαν και βρισκόμουν σε ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση, στην αφετηρία της επόμενης, 4ης και μεγαλύτερης, υπερμαραθώνιας διαδρομής.
Παρά τις παροτρύνσεις των γιατρών, αποφάσισα να συνεχίσω με αντιβίωση και με την ψυχολογία μου -είναι αλήθεια- πολύ πεσμένη. Όλοι θα έχετε βρεθεί σε μια στιγμή, που ενώ η σκέψη σας και η ψυχή θέλει, το σώμα δεν συνηγορεί.
Σκέφτηκα ότι μου επέτρεψα να πέσω και τώρα, έχοντας μάθει να σηκώνομαι, έπρεπε να σηκωθώ. Στάθηκα όρθιος. Απέβαλα τις αρνητικές, πολλές σκέψεις.
Τερμάτισα τα 91 χιλιόμετρα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία κι αυτή την πρόκληση» αναφέρει για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του αγώνα.

Το trikalaview.gr απευθύνει συγχαρητήρια στον Γιώργο Τσιάνο.