Γιώργος Μανώλης: Είμαστε ακόμη στην αρχή. Νέοι, καθαροί και με δίψα για δουλειά

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που με τιμήσατε μαζικά με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας. Στην τόσο ξαφνική πολιτική γνωριμία μας, προσπάθησα σε μόλις δύο εβδομάδες, να γνωριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός ούτε για εμένα ούτε για το Κίνημά μας.  Όμως είμαστε ακόμα στην αρχή. Είμαι εδώ για να δείξω ότι θέση στην πολιτική, και ιδιαίτερα σήμερα, έχουν άνθρωποι που μπορούν να χαρακτηριστούν ως “δικοί μας”. Νέοι, καθαροί και με δίψα για δουλειά, στην υπηρεσία της Πατρίδας. Εδώ είμαστε λοιπόν, να παλέψουμε όλοι μαζί ,ο καθένας από την δική του πλευρά, να σηκώσουμε την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατία μας, ξανά ψηλά!

Χαιρετίζω την ανάδειξη προοδευτικών δυνάμεων σε πρωτοπόρες και ελπίζω, έχοντας πάντα κριτικό πνεύμα και ελάχιστη ανοχή, στην πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του νέου Πρωθυπουργού! Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχθεί στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της, και να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη της διετίας 2009-2011, όταν η τότε αντιπολίτευση προχωρούσε σε αλόγιστη λαϊκιστική ρητορική, με αποτέλεσμα η θέση της τότε κυβέρνησης να είναι εντελώς αδύναμη, απέναντι στους εταίρους.

Πολιτική ωριμότητα λοιπόν σημαίνει, όλοι εμείς να μην πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα την σημερινή κυβέρνηση, αλλά να τη στηρίξουμε για όσο κρίνουμε ότι το αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν, μαζί με την Ελλάδα, στο μηχανισμό στήριξης, σήμερα έχουν απεμπλακεί. Ένας βασικός λόγος ήταν η ευρεία συναίνεση που πέτυχαν κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, πραγματοποιώντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η στροφή της κοινωνίας μας πάντως πρέπει να είναι προοδευτική και πάνω σε αυτό οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι.

Σε ότι αφορά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι ένα “νεογέννητο” κίνημα, μόλις 20 ημερών, το οποίο ήρθε για να εκφράσει τον “άστεγο” πολιτικά κόσμο, που επί δεκαετίες εξέφραζε το ΠαΣοκ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που στρατεύθηκαν μαζί μας, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε. Θέλουμε να εκφράσουμε ιδεολογικά την μεγάλη πλειοψηφία της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους για το νέο ξεκίνημα και να τους φέρουμε πίσω, εδώ που ανήκουν, εδώ που είναι το ιδεολογικό τους σπίτι.

Αυτό θέλουμε να γίνουμε και θα παλέψω προσωπικά για να το πετύχουμε.