Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά για 6 άτομα :

Για τον ζωμό

Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε τη συνταγή για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, 1 κουταλιά από το  βούτυρο λιωμένο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα καθώς και το υπόλοιπο  βούτυρο.
Αφήνουμε τον ζωμό να βράσει για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. (Αν ο ζωμός δεν τα σκεπάζει, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά).
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε 1 ½ φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το φαγητό, χωρίς να βράσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με επιπλέον χυμό λεμονιού εάν θέλουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Αγγελική Τσιβιλίκα.