TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γιορτινός κορμός αμυγδάλου

Δεκ 29, 2015
in Μαγειρική
Γιορτινός κορμός αμυγδάλου
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας υπέροχος κορμός … μία υπέροχη ιδέα για αυτές τις γιορτές, όπως είναι άλλωστε όλες οι συνταγές της φίλης μας Σόφης Τσιώπου.

Υλικά για το παντεσπάνι αμυγδάλου
120 γρ.πούδρα αμυγδάλου
60 γρ.άχνη ζάχαρη
40 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ κοφτό μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ σπορέλαιο,ή βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια
5 αυγά
2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλική
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1/2 λεμόνι

Για την κρέμα
700 γρ.γάλα φρέσκο
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (64 γρ. συνολικά)
1 βανίλια
λίγο ινδοκάρυδο ή φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
λίγο κακάο για τα σχεδιάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σ ‘ένα μπολ ρίχνω το αμύγδαλο, αλεύρι, μπέικιν, βανίλια, την άχνη ζάχαρη, 2 ολόκληρα αυγά και 3 κρόκους και τα χτυπάω να αφρατέψουν λίγο 2-3 λεπτά.
Προσθέτω και το λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο.
2) Χτυπάω σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα 3 ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και προσθέτω 1-1 κουταλιά την κρυσταλική ζάχαρη και χτυπάω άλλα 2 λεπτά.
3) Ρίχνω λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μίγμα με το αμύγδαλο.
4) Την ενσωματώνω απαλά με σπάτουλα.
5) Αδειάζω και στρώνω το μίγμα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόκολα
6) Ψήνω στους 200 βαθμούς 7 λεπτα.
7) Βγάζω το ταψι απο το φούρνο και σκεπάζω με μια λαδόκολα.
8) Πιάνω το παντεσπάνι με τις 2 λαδοκολες και το αναποδογυρίζω πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.
9) Φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί.
10) Αφαιρώ την πάνω λαδόκολα από το παντεσπάνι.
11) Σιροπιάζω με το μισό σιρόπι όλη την επιφάνεια του ρολού.
12) Απλώνω σχεδόν τη μισή κρέμα.
13) Αρχίζω και τυλίγω ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολας και όσο τυλίγω σιροπιάζω κιόλας την επιφάνεια με το υπόλοιπο σιροπάκι.
14) Τυλίγω σε σφιχτό ρολό το παντεσπάνι μαζί με τη λαδόκολα.(αν ραγίσει κάπου δεν μας πειράζει δε θα φαίνεται)
15) Και το τυλίγω και μαζί με την πετσέτα για να είναι πιο σταθερό.
16) Τοποθετ’ω το ρολό στο ψυγείο να παγώσει 1 ωρίτσα.
17) Κόβω με πριονωτό μαχαίρι διαγώνια σε 2 κομμάτια τις 2 άκρες του ρολού και βάζω με κουτάλι λίγη κρέμα σε 2 σημεία πάνω στην επιφάνεια του ρολού.
18) Κολλάω στην επιφάνεια τα 2 κομμάτια.
19) Βάζω την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ ή μια σακούλα και καλύπτω εξωτερικά όλον τον κορμό.Μ’ένα πηρούνι κάνω γραμμές.
20) Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο,ή φιλέ αμυγδάλου.
21) Με κουπάτ στρογγυλά βουτώντας τα μέσα σε κακάο σκόνη ή λιωμένη σοκολάτα ακουμπάω στα 2 κομμάτια από πάνω για να κάνω τα σχεδιάκια.
22) Έτοιμος να μπει ψυγείο για καμιά ωρίτσα πριν σερβίρω!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Μελωμένες μυρωδάτες δίπλες

Μελωμένες μυρωδάτες δίπλες

Βασιλόπιτα Βουτύρου

Βασιλόπιτα βουτύρου

Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου λιποθυμήσει;

Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου λιποθυμήσει;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd