Γιγαντοκεφτέδες

Υλικά :

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες μουσκεμένοι από το βράδυ

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο μουλτι

3 κ.σ. μαϊντανό

3 κ.σ. άνηθο

κρεμμυδάκια

λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά σε μικρά κυβάκια

150 γρ. φέτα

8 κ.σ. πούρε σε νυφάδες

1 αβγό

αλάτι

πιπέρι

1/4 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλεύρι και

σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση :

Βράζουμε τους γίγαντες. Τους στραγγίζουμε και τους περνάμε από τον μύλο να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις. Αν είναι πολύ μαλακή η ζύμη μας όταν την βγάλουμε από το ψυγείο βάζουμε και 2-3 κ.σ. αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μικρό τηγάνι λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λιγάκι να φύγει το λάδι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).