Για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ψηφίζουν από το πρωί οι Τρικαλινοί δικηγόροι

Στην κάλπη προσέρχονται σήμερα από τις 10 το πρωί οι Τρικαλινοί δικηγόροι προκειμένου να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ύστερα από απόφαση που έλαβε προ ημερών η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, δημοψήφισμα διενεργείται σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους προκειμένου οι δικηγόροι να πάρουν θέση για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα.

Με την ψήφο τους καλούνται να πουν  “ναι” ή “όχι” στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ ταυτόχρονα με την έκφραση της αντίθεσής τους μπορούν να επιλέξουν και την μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου, δηλαδή εάν επιθυμούν αποχή διαρκείας ή αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας. Φυσικά στην ψηφοφορία υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής λευκού ψηφοδελτίου.

Η ψηφοφορία για τους Τρικαλινούς δικηγόρους θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι έχουν ξεκινήσει αποχή από τις 25 Νοεμβρίου η οποία θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ενώ με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την διενέργεια του δημοψηφίσματος σε όλους τους Συλλόγους, θα καθοριστεί και η περαιτέρω στάση του κλάδου από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.