TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γιαπράκια με κιμά

Σεπ 11, 2016
in Μαγειρική
Γιαπράκια με κιμά
Share on FacebookShare on Twitter

Μια συνταγούλα που μοιάζει με τα γιαλαντζί άπλα έχει κιμά και αυγολέμονο.

Υλικά:
60 – 70 τρυφερά αμπελόφυλλα
1/2 κιλό κιμά σπάλα μόσχου
1 φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
2 καρότα τριμμένα
μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για την κατσαρόλα
1/2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για την γέμιση
1/2 χυμό λεμονιού μαζί με το νερό στην αρχή
2 λεμόνια τον χυμό για το αυγολέμονο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγα
2 κγ κορν φλάουρ

Εκτέλεση :

Αν είναι φρέσκα τα καθαρίζετε κόβετε τα κοτσανάκια.
πρέπει να πλυθούν πολλά νερά.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και μόλις πάρει βράσει τα ρίχνετε μέσα 10 – 10 τα φύλλα και τ’ αφηνετε για 3-4 λεπτάκια να ζεματιστούν.
Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τ αφηνετε να κρυώσουν.
Γέμιση
Σε μια λεκανίτσα ρίχνω όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι.
Σε ένα ξύλο κουζίνας ανοίγετε ένα ένα φυλλαράκι εσείς να βλέπετε την μέσα πλευρά του φύλλου.
Στο σημείο που ήταν το κοτσανάκι βάζετε μια κουταλίτσα γέμιση κλείνετε τις δυο πλαϊνές πλευρές και ρολάρουμε όχι πολύ σφιχτά.
Τα αραδιάζετε κυκλικά στην κατσαρόλα χωρίς να μένουν κενά μεταξύ τους
Όταν τα έχω βάλει όλα τα ντολμαδάκια μου στην κατσαρόλα τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε 2 κούπες βρασμένο νερό το λεμόνι αλατοπίπερο λαδάκι και βάζετε ένα πιατάκι από πάνω να μην φουσκώνουν τα ντολμαδάκια με τον βρασμό.
Το βράσιμο θέλει αρκετή υπομονή πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια σας.
Σταδιακά προσθέτετε ζεστό νεράκι για να έχετε για το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο
χωρίζουμε τα αβγά μας και σε μα λεκανίτσα ριχνουμε τ’ ασπράδια λίγο νεράκι και λίγο αλατάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα τότε ρίχνουμε και τους κρόκους και στην συνέχεια το λεμονάκι που μέσα εχουμε βάλει 2 κγ κορν φλάουρ και μετά ζουμάκι από την κατσαρόλα που βράζουν τα ντολμαδάκια σας.
Μόλις η λεκανίτσα από έξω έχει ζεσταθεί αρκετά βγάζουμε από την φωτιά ο φαγάκι μας και ρίχνουμε το αυγολέμονο μας κουνάμε μερικές φορές δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα.
Αν θέλετε πιο ζουμερό το αυγολέμονο τότε θα βάλετε 1 κγ κορν φλάουρ.
καλή σας όρεξη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Προετοιμασία σχολικής χρονιάς-Η διαδικασία της μάθησης ξεκινά από την… αγορά

Προετοιμασία σχολικής χρονιάς-Η διαδικασία της μάθησης ξεκινά από την… αγορά

Ευθύμης Νταραράς: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αρκεί να τον πιστέψεις»

Ευθύμης Νταραράς: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αρκεί να τον πιστέψεις»

400 μοτοσυκλετιστές συμμετείχαν στην 26η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλέτας βουνού σε Περτούλι και Χρυσομηλιά

400 μοτοσυκλετιστές συμμετείχαν στην 26η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλέτας βουνού σε Περτούλι και Χρυσομηλιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd