«Γεννημένος αθλητής»: Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Λευτέρη Πετρούνια από τη Stoiximan

Ο «χρησμός» για την εξέλιξη του Λευτέρη Πετρούνια σε έναν κορυφαίο Έλληνα αθλητή έγινε από την κούνια. Οι «μοίρες» είδαν ότι αυτό το ρωμαλέο βρέφος ήταν γεννημένο αθλητής: από τα πρώτα παιχνίδια με τον αδελφό του που περιλάμβαναν σκαρφάλωμα ακόμα και μέσα στο σπίτι και πρώιμες κατακόρυφους, σε ηλικία 4 ετών μπήκε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο του Πανιωνίου και έμειναν όλοι άναυδοι όταν είδαν «σταυρό» στους κρίκους από ένα παιδί μόλις 11 ετών.

Ο επίπονος δρόμος προς την κορυφή με τη σκληρή προπόνηση και την πειθαρχία, το τρίχρονο διάλειμμα από τα γυμναστήρια, οι «τρέλες» με τους συμμαθητές και τα μηχανάκια, το «τελετουργικό» εξιστορούνται με σεμνότητα και συγκίνηση στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Stoiximan για τη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή στο αγώνισμα των κρίκων. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γεννημένος αθλητής», που σκηνοθέτησε ο Νίκος Κρητικός και προβλήθηκε την Τρίτη (19/07/2016) σε ειδική εκδήλωση, στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Newsbomb.gr.

Η οικογένειά του, οι συναθλητές του, οι προπονητές και οι άνθρωποι της Stoiximan, της χορηγού εταιρείας μέσα από το πρόγραμμα της ΕΟΕ «Υιοθέτησε έναν αθλητή», ήταν όλοι παρόντες για να δώσουν τις καλύτερες ευχές τους στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα αναχωρεί με την ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. «Να ξεφύγει λίγο το μυαλό μας, σε μία εβδομάδα πετάμε…» ήταν τα λόγια του ίδιου, αφού ευχαρίστησε την Stoiximan για την όλη στήριξη που του έχει προσφέρει εδώ και 1,5 χρόνο, όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους.

Εκ μέρους της Stoiximan, το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης, εξήρε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση το ήθος και το χαρακτήρα του Λευτέρη Πετρούνια, τονίζοντας ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί στο πρόσωπό του βρήκαμε έναν άνθρωπο και έναν συνεργάτη υψηλού ήθους». Πρόκειται για «έναν αθλητή υπόδειγμα για την ελληνική νεολαία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό που απέστειλε ο αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος.

Το γεγονός ότι όλοι έκαναν λόγο για το χαρακτήρα του Πετρούνια δεν είναι τυχαίο. Μέσα από το ντοκιμαντέρ διαφαίνεται η υψηλή ευαισθησία του Έλληνα αθλητή, όταν για παράδειγμα χάρισε σαν παιδάκι το μετάλλιό του σε έναν φίλο του και συναθλητή, ο οποίος δεν είχε διακριθεί. Μαθαίνουμε για το παιδικό του όνειρο, να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες παρακολουθώντας τον Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους στο Σίδνεϊ, και για την τιμή που ένιωσε όταν επιλέχθηκε πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Το όνειρο αυτό τώρα γίνεται πραγματικότητα, με τις ελπίδες όλων να ακουστεί ο εθνικός ύμνος και τον Λευτέρη Πετρούνια στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η συμβολή της Stoiximan σε αυτήν τη διαδικασία ήταν κρίσιμη, καθώς «η στήριξη της Πολιτείας είναι αντιστρόφως ανάλογη (σ.σ. με τις ανάγκες ενός αθλητή), έρχεται μετά την επιτυχία», όπως παρατήρησε ο προπονητής του Δημήτρης Ράπτης, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ.

«Στη Stoiximan έχουμε δεσμευτεί ότι θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανουδάκης και πρόσθεσε ότι η Stoiximan στηρίζει άλλους έξι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και την Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Στην εκδήλωση, τέλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Θανάσης Βασιλειάδης, ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράπτης, το μέλος του ΔΣ του Stoiximan, Γιάννης Σπανουδάκης, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan, Πάνος Κωνσταντόπουλος, η Βασιλική Μιλλούση και ο Κυριάκος Ιωάννου (οι οποίοι στηρίζονται επίσης από τη Stoiximan με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή»), η Φανή Χαλκιά και εκπρόσωποι του αθλητισμού.

πηγή : http://www.newsbomb.gr/sports/spor/story/714633/gennimenos-athlitis-to-ntokimanter-gia-ti-zoi-toy-leyteri-petroynia-apo-ti-stoiximan#ixzz4F74pt6Fq