Γενικότερες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές της Θεσσαλίας-Αύξηση στην Καλαμπάκα σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago.gr

Γενικότερες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές παρατηρούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η σελίδα trivago.gr , στους θεσσαλικούς προορισμούς, με κυριότερη τη μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους στην Τσαγκαράδα. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τσαγκαράδα μειώθηκαν κατά 16 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, ενώ παρέμειναν απόλυτα σταθερές σε σχέση με τις τιμές του Μαρτίου 2015. Ελαττώσεις στις τιμές έχουν και τα ξενοδοχεία του Βόλου, όπου τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά έξι και επτά τοις εκατό αντίστοιχα.

Αύξηση τιμών, ωστόσο, φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, τα οποία κατά τον περασμένο μήνα ήταν κατά 14 τοις εκατό φθηνότερα και κατά πέντε τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι. Αυξήσεις υπάρχουν και στη Λάρισα, με τα ξενοδοχεία να ανεβάζουν κατά μέσο όρο τις τιμές τους από τα 65 ευρώ στα 70.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση τιμών στις διάφορες πόλεις της, παρατηρούνται αρκετές αυξήσεις, αλλά και κάποιες μειώσεις. Μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στο όμορφο Ναύπλιο, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, με 28 και 15 τοις εκατό αύξηση ξενοδοχειακών τιμών, αντίστοιχα. Εξίσου μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω φαίνεται να έχει και το Καρπενήσι, το οποίο σε σχέση με πέρυσι είναι ακριβότερο κατά 25 τοις εκατό ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, κατά 12 τοις εκατό. Καμία μεταβολή σε σχέση με το Μάρτιο δεν είχαν οι τιμές των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, ενώ συγκριτικά με την ίδια εποχή το 2014, οι αυξήσεις αγγίζουν μόνο το τέσσερα τοις εκατό. Μειώσεις σε σχέση με το περασμένο έτος φαίνεται να έχει κυρίως η Πάτρα και ο Βόλος, πόλεις που είναι κατά δύο και επτά τοις εκατό, αντίστοιχα, πιο οικονομικές. Τα ξενοδοχεία του Βόλου μάλιστα, μείωσαν τις τιμές τους και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά έξι τοις εκατό, όπως και η Αράχωβα, κατά οκτώ τοις εκατό.