Γεμιστές αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες (για τις αγκινάρες) :

6 μέτριες αγκινάρες κατεψυγμένες,
λάχανο και καρότο πικάντικο (τριμμένα και τα δύο),
φέτα,
άνηθο,
πιπεριά Φλωρίνης ψητή,
3 φέτες σαλάμι αέρος,
λίγη μαγιονέζα,
λίγο γιαούρτι,
λίγη τυροκαυτερή,
λίγη μουστάρδα,
ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ξεροψηθούν. Στο χρόνο αυτό, σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο (έχουν ήδη ξύδι εφόσον είναι πικάντικα), την ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμμένη, το σαλάμι, την τυροκαυτερή, το γιαούρτι, τη φέτα, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, και τον άνηθο.  Ανακατεύουμε καλά και πιέζουμε με ένα πηρούνι ώστε να γίνει συμπαγής η γέμιση (ώστε να χωρέσει περισσότερη σε κάθε αγκινάρα) Όταν οι αγκινάρες έχουν πλέον ψηθεί, τις γεμίζουμε και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανό το σαλάμι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.