Γαύρος μαρινάτος

Υλικά :Γαύρος

ξύδι

αλάτι

σκόρδο

μαϊντανό

αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση: 

Κόβουμε και τραβάμε το κεφαλάκι του γαύρου μαζί με το εντερακι του. Το βάζουμε σε ένα ταπερακι χωρίς να τον πλυνουμε το σκεπάζουμε με ξύδι ρίχνουμε αρκετό αλάτι κλείνουμε το ταπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο. Μετά από 3 ημέρες τον ανοίγουμε αφαιρούμε το κοκαλάκι του τον ξεπλένουμε τον στρώνουμε σε ταπερακι κόβουμε σε ροδέλες σκόρδο ρίχνουμε μαϊντανό και προσθέτουμε αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο μέχρι να σκεπαστει ο γαύρος. Κλείνουμε το ταπερ και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έυα Τριανταφυλλίδου.