Γαυράκι μαριναρισμένο

Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ…

Υλικά:

γαύρος

σκόρδο

πιπεριά καυτερή

δάφνη

ξίδι

κάπαρη

αλατι χοντρό

μπόλικο πιπέρι

πιπέρι σε κόκκους

σπορέλαιο για τα βαζάκια

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε το γαύρο κόβουμε το κεφάλι αφαιρούμε τα εντεράκια. Πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλατι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες στο ξίδι όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια και ενδιάμεσα ριχνουμε σκορδάκι πιπερίτσα κάπαρη Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι. Λίγα μυστικά ακόμα Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε. στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι! Αν δεν θέλετε να παγώνει το λαδάκι σας μπορείτε να βάλετε σπορέλαιο. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).