Γίγαντες στο φούρνο της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:

 

3 φλ.τσαγιού γίγαντες

500 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη

1 πιπεριά Φλωρίνης μαϊντανό

δάφνη

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

150 ml κόκκινο γλυκό κρασί

2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 

Έχουμε μουλιάσει τους γίγαντες σε νερό, για να τους μαγειρέψουμε το πρωί της επόμενης ημέρας. Ξεκινάμε βράζοντας τους γίγαντες. Πετάμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, ίσα ίσα να μαραθούν, θέλουμε έντονη γεύση και υφή.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαιντανό τα γαρύφαλλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί.  Μόλις εξατμίζεται η πρώτη μικρή ποσότητα κρασιού, ρίχνουμε την επόμενη.  Βάζουμε τις γίγαντες με τη σάλτσα σε πυρέξ και ψήνουμε για λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να δέσουν τα υλικά μας. Σερβίρουμε με φέτα ή τυροκαυτερή και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.