Βόλτες με το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» στα Τρίκαλα-Ξεκινούν τα δρομολόγια με επιβάτες

Δρομολόγια και με επιβάτες θα αρχίσει να πραγματοποιεί το λεωφορείο χωρίς οδηγό από την ερχόμενη εβδομάδα. Πιθανότατα την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερήσια διαδρομή και σύντομα οι Τρικαλινοί θα μπορούν να δοκιμάσουν πως είναι να επιβαίνεις σε ένα όχημα χωρίς οδηγό.Πάντως από ότι φαίνεται το εγχείρημα δεν το αντιμετωπίζουν όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό και θέρμη και τούτο φάνηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων όπου το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει την τροποποίηση απόφασης του ΔΣ. Μία συνεδρίαση όπου εμφανίστηκαν υπέρμαχοι, αλλά και πολέμιοι του «πειράματος» όπως το χαρακτήρισε τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων όσο κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-trikala Οδυσσέας Ράπτης, ενώ ανάμεσα στους υποστηρικτές ήταν κι ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της πόλης από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Κι ενώ ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για έναν Δήμο που με το πείραμα αυτό οδηγεί τις εξελίξεις, υπήρξαν πολλοί άλλοι εκ της αντιπολίτευσης  που δεν έδειξαν να πείθονται με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Την τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου καταψήφισαν οι Σύμβουλι του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» κι ο Σταύρος Τραγάνης, ενώ η  «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε αποχή.